El rei Joan Carles I va assegurar que es troba bé físicament i que en comptes d'intentar accelerar la seva recuperació, com li va passar després de l'operació de maluc de l'any passat per la seva caiguda en un viatge a Botswana, ara porta el seu propi ritme. "Ara només penso en mi", va declarar a la premsa. El Monarca va concloure un intens viatge de treball al Marroc, l'ajustada agenda del qual va complir al peu de la lletra gràcies al fet que el seu estat físic ha millorat després de la intervenció d'hèrnia discal del passat 3 de març, ajudant-se en tots els actes oficials de les dues crosses que utilitza per caminar.

"L'altra vegada vaig córrer, i així em va anar", va confessar el rei Joan Carles en una conversa informal amb periodistes espanyols desplaçats a Rabat per seguir el seu viatge oficial de quatre dies, en el qual va estar acompanyat de l'especialista que supervisa la seva rehabilitació física.

Per altra banda, Espanya i el Marroc van signar una declaració amb motiu del viatge del Rei, convidat per Mohammad VI, en la que els monarques i els governs dels dos països constaten la seva gran sintonia i aposten per avançar més en la seva associació estratègica i el seu "nou model de veïnatge", mentre passen de puntetes pel polèmic assumpte del Sàhara Occidental.

Joan Carles I i el monarca alauita "s'han felicitat per l'excel·lent estat de les relacions bilaterals en tots els àmbits i l'increment dels intercanvis a tots els nivells entre Espanya i el Marroc", es destaca en el text. Els dos reis van "animar" els seus respectius governs a "seguir treballant en aquesta línia per desenvolupar encara més" el que la declaració defineix com a "aquest nou model de veïnatge entre els dos regnes".