Vuit civils afganesos que treballaven per a l'OTAN van ser trobats morts a la província central de Logar, on les forces de seguretat han matat prop d'un centenar d'insurgents en ofensives aquest mes. Les autoritats van trobar els cadàvers dels civils a les cinc de la matinada hora local al districte de Khwahay, a uns 200 metres de la carretera principal, va explicar el responsable del departament de seguretat provincial, Khan Sediq Abdul Rahimzai.

Segons les primeres indagacions, les víctimes anaven de camí al seu lloc de treball en una base militar aliada de la regió quan els insurgents talibans els van disparar al cap.

Gairebé dotze anys després de la invasió nord-americana que va propiciar la caiguda del règim integrista talibà a l'Afganistan, el conflicte es troba en un dels moments més sagnants per als afganesos. La violència, en canvi, afecta actualment en menor grau les forces de l'OTAN, que estan dins de l'última fase de la seva retirada del país asiàtic, el final de la qual previst és 2014. El nombre de soldats estrangers morts en el primer semestre de 2013 -noranta-cinc- va ser el menor des de 2006.