La Fiscalia del Tribunal Suprem va presentar un recurs de cassació pel qual demana augmentar de dos a més de tres anys la pena de presó imposada a la tonadillera espanyola Isabel Pantoja per blanqueig de capitals. La Fiscalia va recórrer la sentència que va imposar l'Audiència Provincial de Màlaga a la cantant l'abril passat, i va sol·licitar que la pena s'elevi a tres anys i tres mesos de presó.

El recurs considera que la qualificació correcta dels fets provats seria la de "delicte continuat de blanqueig de béns", mentre que la sentència recorreguda va condemnar la cantant per un delicte de blanqueig de béns. Així mateix, la Fiscalia demana que s'imposi també a Pantoja una una multa de gairebé 2,3 milions d'euros (el doble de la quantitat blanquejada), mentre que la sentència fixava una multa de només 1,1 milions.

El judici a la cantant va atreure una gran atenció mediàtica, ja que a més de l'artista es jutjaven les activitats delictives del seu ex-xicot i exalcalde de Marbella i l'exdona d'aquest, Maite Zaldívar.

L'exregidor va ser condemnat a set anys de presó i al pagament d'una multa de 3,8 milions d'euros, mentre que a la seva exdona li van imposar una pena de tres anys, tres mesos i un dia de presó i una multa de 2,4 milions d'euros per un delicte de blanqueig de capitals continuat.

Conductes de blanqueig

El fiscal sosté que hi ha "diverses conductes típiques de blanqueig de béns en els fets provats referents a Isabel Pantoja" com accions d'ocultació de l'origen il·lícit mitjançant els ingressos en efectiu de diners "procedent de l'activitat delictiva desenvolupada per Julián Muñoz". També esmenta les "accions de conversió de béns mitjançant les adquisicions de sengles immobles amb diners procedents de l'activitat il·lícita".

A més, el recurs destaca que els fets provats indiquen que Julián Muñoz, "per disposar dels diners que acumulava, va usar les activitats empresarials, professionals i de l'estructura societària que la seva nova parella ja posseïa i que va posar a la seva disposició per a assolir aquets objectius".

Pantoja es va convertir en una habitual de la premsa del cor a ?l'Estat en contraure matrimoni amb el famós torero Francisco Rivera, Paquirri, l'any 1983, que va morir banyegat per un toro un any després.