El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, va anunciar a Amman que s'ha arribat un acord de principi per reprendre la setmana que ve a Washington les negociacions entre Israel i els palestins. Kerry va afegir que s'ha aconseguit un acord "que estableix una base per reprendre les negociacions directes entre palestins i israelians". No obstant això, el secretari d'Estat va matisar que l'esmentat acord "encara es troba en vies de ser formalitzat" definitivament.

En els darrers quatre mesos Kerry ha viatjat en sis ocasions al Próxim Orient amb la missió d'aconseguir que palestins i israelians decidissin reprendre el procés negociador, que roman interromput des de setembre de 2010.

Kerry va manifestar que els caps dels equips negociadors israelià, Tzipi Livni, i palestí, Saeb Erakat, viatjaran a Washington la setmana que ve per mantenir converses preliminars en les quals tractaran els detalls de les converses. En les seves breus declaracions, el secretari d'Estat no va esmentar quines seran les bases d'aquesta nova fase de la negociació.

Els punts calents

En aquest sentit, no va precisar si es parlarà sobre els verdaders punts calents, com són les fronteres de 1967 o el reconeixement d'Israel com a estat jueu, així com la petició palestina que els israelians congelin la construcció d'assentaments a Cisjordània i procedeixin a alliberar presoners.