El papa Francesc ha creat una comissió pontifícia per reformar l'estructura econòmica administrativa de la Santa Seu. La comissió està formada per vuit persones, d'elles dos espanyols, Lucio Àngel Vallejo Balda, secretari de la Prefectura per als Assumptes Econòmics del Vaticà, organisme encarregat de la vigilància, control, programació i orientació de les activitats econòmiques de la Santa Seu, que és l'únic religiós dels vuit, i l'economista Enrique Llano.

La mateixa estarà presidida per Joseph Zahara, de Malta, i el secretari serà Vallejo Balda. Els altres membres són Jean Baptiste de Franssu (França), Jochen Messemer (Alemanya), Francesca Inmacolata Chaouqi (Itàlia), Jean Videlain Sevestre (França) i George Yeo (Singapur).

Per altra banda, el Pontífex va visitar el papa emèrit Benet XVI a la seva residència del Vaticà per demanar-li que l'acompanyi amb les seves pregàries durant el seu viatge a Rio de Janeiro, del 22 al 29 de juliol, amb motiu de la XXVIII Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). La visita va durar mitja hora i va començar amb un moment de pregària a la capella del monestir Mater Ecclesiae.