Felip I, el nou rei dels belgues, ha iniciat avui el seu regnat amb una apel · lació a la cohesió de l'Estat federal i al benestar que ha aportat a Bèlgica, alhora que ha rendit homenatge al seu pare, Albert II, i ha subratllat la seva voluntat de servei als seus conciutadans.

"Començo el meu regnat amb la voluntat de posar-me al servei dels belgues. Treballaré per això en perfecta entesa amb el Govern i en el respecte a la Constitució", ha afirmat Felip I al Parlament, que ha reunit les dues cambres, i on poc abans ha jurat la Constitució com a setè rei dels belgues.

En aquesta jornada històrica dels ciutadans, que també celebren aquest diumenge la seva festa nacional, han vist el relleu generacional en la Prefectura de l'Estat, després de l'abdicació del rei Albert II, de 79 anys, en favor del seu fill primogènit, Felip, de 53, durant una cerimònia que ha tingut lloc al Palau Reial.

"Juro observar la Constitució i les lleis del poble belga, mantenir la independència nacional i la integritat del territori", ha dit Felip en francès, neerlandès i alemany, els tres idiomes oficials del país.