La jutge que investiga els ERO falsos ha rebutjat el recurs de la Junta d'Andalusia per ajornar la declaració com a imputat de l'exinterventor general Manuel Gómez, prevista per a dijous, i ha citat a més altres quatre exalts càrrecs i l'exdiputat autonòmic socialista Ramón Díaz Alcaraz. La jutge Mercedes Alaya afirma en un acte que el recurs de la Junta, en el quals'oposava a la imputació de l'exministra Magdalena Álvarez, "sembla més propi d'una defensa que d'una acusació particular", fet que "crida l'atenció per l'airejada actitud de col·laboració que pregona la Junta d'Andalusia".

La jutge ha acordat citar com a imputats els exdirectors generals de Pressupost Antonio Vicente Lozano i Buenaventura Aguilera els dies 17 i 19 de setembre, l'exviceconseller de Treball Justo Aragoneses el 30 de setembre i Ramón Díaz Alcaraz el 9 d'octubre.

Per altra banda, Eduardo Maestre, un ciutadà que es defineix com a "agitador i músic", ha convocat una concentració de suport a la jutge instructora dels ERO, a la qual pretén "aplaudir i victorejar" quan dijous arribi al jutjat per prendre declaració a l'exinterventor de la Junta.