Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea (UE) van acordar incloure el braç armat del grup xiïta libanès Hezbol·là en la seva llista d'organitzacions terroristes, però al mateix temps van garantir que mantindran el diàleg amb totes les forces polítiques del Líban i la cooperació amb aquest país.

Els Vint-i-vuit van adoptar per unanimitat la decisió, que tant els EUA com Israel portaven molt temps demanant a la UE, en resposta a l'atemptat suïcida comès presumptament per Hezbol·là, que va matar sis persones fa un any a l'aeroport búlgar de Burgas i a la condemna d'un milicià que planejava un atemptat contra interessos israelians a Xipre.

El titular espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, va anar més enllà i va assegurar que la decisió de la UE va estar marcada per la participació de la milícia en el conflicte sirià, on col·labora amb el règim del president Bashar al Assad en el seu enfrontament amb l'oposició. Les autoritats libaneses havien instat la UE a no fer aquest pas per considerar que Hezbol·là, que compta amb diputats al parlament del Líban, "constitueix un component fonamental de la societat".