El jutge que investiga l'accident de tren de Santiago de Compostela que ha comportat fins al moment 80 morts i 130 ferits, 35 dels quals crítics, ha ordenat la detenció d'un dels dos conductors, segons ha confirmat el Ministeri de l'Interior a l'ACN. L'home està ingressat a l'hospital i s'espera que declari aquest divendres com a imputat. Haurà d'aclarir, entre d'altres qüestions, si el comboi circulava a més velocitat de la permesa en el punt del sinistres. De les 80 víctimes ja n'hi hauria 66 d'identificades, segons informen mitjans de comunicació gallecs.

A falta de conèixer la identitat de les víctimes ha transcendit que dos dels morts són dos estudiants de medicina de la Universitat de Lleida, segons han confirmat a l'ACN fonts del Rectorat de la mateixa universitat. David Martín i Laura Naveiras eren parella i cursaven tercer a la facultat lleidatana.

David Martín és natural de Bohonal de Ibor, a Cáceres, Extremadura, i el govern de la comunitat autònoma ha emès un comunicat lamentant la seva mort. David tenia 21 anys, era fill d'una treballadora del Servei Extremeny de Salut i nét de l'alcalde de Bohonal de Ibor, Isidro Díaz. Pel que fa a Laura Naveiras, no ha transcendit la seva procedència.

D'altra banda, l'Ajuntament de Rojales (Baix Segura) ha confirmat a l'ACN la mort d'una veina del municipi que viatjava al tren. Es tracta d'una mestra jubilada, de 67 anys d'edat, d'origen gallec i que havia impartit classes al municipi alacantí. La família de la víctima s'ha desplaçat a Santiago de Compostel·la on han rebut la confirmació de la mort.

A més, l'Ajuntament de Calp (Marina Alta) ha informat que els familiars de l'empresari de 73 anys resident al municipi que viatjava al tren es troben a Santiago pendents de les proves d'ADN.