L'exsecretrari del Partit Comunista (PCX) a Txongqing (centre de la Xina), Bo Xilai, protagonista del major escàndol polític dels darrers 30 anys al règim comunista, ha estat imputat formalment per suborn, malversació i abús de poder. Bo va ser acusat pel Tribunal Popular de Jinan, capital provincial de Shandong (est), un dia després que la premsa de Hong Kong assegurés que el judici contra Bo se celebraria "aviat" en aquest mateix enclavament.

L'exdirigent comunista va ser informat dels seus drets en l'esmentat tribunal i va ser entrevistat pels fiscals. La defensa de l'acusat també va traslladar les seves opinions.

L'acusació formal obre la porta a que el judici pugui celebrar-se en qualsevol moment. En aquest sentit, una font propera al cas va assenyalar al diari de Hong Kong ?South China Morning Post que el judici se celebrarà a mitjans del pròxim mes, ja que, segons el sistema xinès, es necessitarien, almenys, vint dies per preparar aquest procés. En l'acusació del Tribunal de Jinan s'assenyala que "Bo, com a funcionari públic, es va aprofitar del seu càrrec i va acceptar grans quantitats de diners".