El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, va ordenar a la Policia que investigui les empreses que van facturar a Aizoon, la societat d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, la reforma i els subministraments de l'habitatge de la parella al barri de Pedralbes. El titular del jutjat número 3 de Palma va dictar una providència en la qual sol·licita al Grup de Delinqüència Econòmica de la Prefectura Superior de Policia de les Balears que porti a terme una anàlisi de la relació entre els proveïdors de serveis per al palauet dels ducs de Palma i Aizoon.

Apunta Castro que han d'investigar-se també aquelles empreses que van contractar amb la societat limitada que compartien Urdangarin i la seva dona l'"objecte de les quals no tingui cap relació amb les activitats d'Aizoon". "Les dades que han d'aclarir són la identificació de les persones que van efectuar els encàrrecs, data d'aquests, contingut dels mateixos, lloc on s'havien de prestar, import, persona que els va satisfer o forma de pagament i, en la mesura en què sigui possible, s'aporti tota la documentació que a ells faci qualsevol referència", detalla el jutge.

En la providència, Castro accedeix també a la petició del col·lectiu Manos Limpias perquè s'exhorti al jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona perquè certifiqui "quin procediment se segueix o s'ha seguit" en aquest òrgan respecte Aizoon. Especifica que el segell d'aquell jutjat barceloní apareix en un document relacionat amb el traspàs a la societat dels ducs de Palma de Mallorca d'unes accions de l'empresa Mixta Àfrica.

Pagaments de 6.000 euros

Un representant de Mixta Àfrica va explicar davant del jutge instructor del cas Nóos el mes de març que l'empresa va pagar durant prop de dos anys uns 6.000 euros mensuals a Urdangarin, a través d'Aizoon, per unes funcions d'assessorament la utilitat de les quals va defensar.

Per altra banda, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos, Diego Torres, va demanar al jutge que citi a declarar diverses persones per determinar la veracitat dels correus electrònics que es van creuar amb el duc de Palma, entre elles l'amiga del Rei, Corinna Sayn-Wittgenstein. El propòsit de l'exsoci d'Urdangarin és, segons el seu lletrat defensor, que els interlocutors del marit de la infanta Cristina certifiquin davant del jutge la veracitat dels correus electrònics que van intercanviar amb ell i van ser aportats a la causa.