Almenys dues persones van morir i 33 més van resultar ferides en diferents parts d'Egipte en enfrontaments entre partidaris i detractors del deposat president egipci, l'islamista Mohammad Mursi. Així, dues persones van morir i quinze van resultar ferides en disturbis a Alexandria, mentre que deu persones van quedar ferides a la zona de Shubra, al nord del Caire, i vuit a la plaça d'Al Haras, a la localitat de Damiata (nord). Els lesionats a Shubra, on els xocs es van produir als voltants de la mesquita de Handasar, hi ha gent que va rebre trets de perdigons.

Els disturbis a Alexandria van esclatar prop de l'estació de tren d'Al Raml, quan una protesta de suport a l'Exèrcit es va trobar amb una altra de seguidors de Mursi, que va ser deposat el passat 3 de juliol per un cop d'Estat militar. La justícia a ordenar presó preventiva durant quinze dies per al deposat president.

L'Exèrcit va donar un ultimàtum, que ja ha expirat, per "unir-se a les files de la pàtria", en al·lusió al rebuig islamista al cop militar, i va afirmar que passat aquest termini modificarà el seu plantejament de lluita contra la violència.