La mort d'una ciutadana nord-americana va elevar ahir a 79 el balanç provisional de víctimes mortals en l'accident ferroviari de Santiago de Compostel·la, segons va informat la conselleria de Sanitat de la Xunta de Galícia. La mateixa conselleria indica que estan ingressades als hospitals gallecs una setantena de persones, de les quals un total de 22 es troben en estat crític, dos de les quals menors.

La persona morta ahir per les ferides de l'accident es trobava ingressada al Complex Hospitalari Universitari de Santiago (CHUS). Al llarg de la nit del sinistre van ser trasllades des del lloc de la tragèdia fins a hospitals gallecs un total 178 persones, a les quals progressivament se'ls ha anat donant l'alta. Els ferits són naturals de set països: Espanya, Argentina, Veneçuela, Colòmbia, Perú, Estats Units i Regne Unit.

Precisament, avui a la tarda, la catedral de Santiago de Compostel·la acull el funeral oficial per a les víctimes de l'accident ferroviari de dimecres de la setmana passada. Els Prínceps d'Astúries i la infanta Elena assistiran a la cerimònia, oficiada per l'arquebisbe de Santiago, Julián Barrio. El funeral també tindrà la presència del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i de diversos membres del Govern central, a part del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, representants de les altes institucions de l'Estat i diferents presidents de comunitats autònomes. Els Prínceps d'Astúries ja van visitar divendres passat la ciutat, per donar el seu suport i mostrar la seva solidaritat amb les víctimes de l'accident.

La 1 de TVE, coincidint amb aquest acte, alterarà demà a la tarda la seva programació habitual per oferir en directe el funeral que s'oficiarà a la catedral. Segons va anunciar ahir la cadena pública estatal, l'emissió començarà a tres quarts de set del vespre i el periodista Luis Lianes, de l'àrea dels serveis informatius de TVE, serà l'encarregat de comentar i narrar en directe la cerimònia des de la basílica compostel·lana.