Trenta-vuit persones van morir i 19 van resultar ferides quan un autocar va caure des d'un viaducte de la carretera A16 a la província d'Avellino, al sud d'Itàlia, en un tram molt perillós i en el qual ja s'havien produït accidents mortals. Es tracta d'un dels accidents de trànsit més greus de la història d'Itàlia, i va tenir lloc en un tram de l'autopista que uneix Bari i Nàpols en què ja en els darrers anys s'han produït una vintena de sinistres amb víctimes mortals.

Dels 38 morts, 36 van morir a l'acte i dos ho van fer a l'hospital, on hi ha ingressades deu persones més en estat greu. En la col·lisió múltiple que va causar l'autocar abans d'estimbar-se es van produir altres nou ferits, la majoria amb contusions i fractures a les cames.

S'han obert iverses investigacions per aclarir les causes que van portar l'autocar a impactar primer amb els vehicles que tenia davant per després xocar contra el guarda-rail i caure des d'una alçada de 30 metres. Les primeres hipòtesis parlen d'una avaria en el sistema de frens de l'autocar o, fins i tot, que es rebentés un dels pneumàtics, però totes aquestes hauran de ser verificades pels supervivents o els pèrits, ja que el conductor de l'autobús va morir en l'accident.

Els equips de rescat i alguns testimonis van definir com "un infern" aquest tram de l'autopista. Les víctimes eren tots amics residents a les localitats de Giuliano de Campania, Mugnano de Nàpols i Marano (sud d'Itàlia) que solien organitzar excursions.