30 de juliol de 2013
30.07.2013

Cospedal, Cascos i Arenas, citats a declarar pel cas Bárcenas

Les tres citacions, «pertinents i necessàries segons el jutge Ruz» són per als dies 13 i 14 d'agost

30.07.2013 | 12:52
Cospedal, Cascos i Arenas, citats a declarar pel cas Bárcenas

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar en qualitat de testimonis en el cas Bárcenas a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal -el 14 d'agost a les del 10 del matí-, i als exministres Francisco Álvarez Cascos i Javier Arenas -13 d'agost a les 11.30 i 12.30, respectivament- , que van ostentar la mateixa responsabilitat de secretaris generals del partit. Ruz considera que les tres citacions són "pertinents, útils i necessàries" perquè els tres han estat al capdavant del partit durant els períodes en què es va produir el suposat finançament irregular del PP i en els anys que consten als "papers" de l'extresorer.

Ruz cita a declarar els tres dirigents del PP en resposta a les sol·licituds que l'acusació particular va presentar el 20 de juny i sobre les que la fiscalia ja va informar l'11 de juliol, i actua a ple agost "per no demorar més el present tràmit sense perjudici de les restants diligències i amb posterioritat a la declaració del sr-Bárcenas el 15 de juliol".

El jutge considera que per impedir que es produeixi cap incongruència cal citar a declarar no només a l'actual secretària general -com havia demanat el fiscal- sinó també a Arenas i Álvarez Cascos perquè, encara que aquests dos últims van ocupar el càrrec en períodes anteriors al que és objecte de la instrucció poden aportar dades rellevants per a la investigació en curs.

A la interlocutòria el jutge també acorda citar com a testimonis a un treballador de la caixa del PP i al gerent que va succeir a Bárcenas. També demana la documentació de diverses de les empreses que apareixen als "papers" de Bárcenas i al propi PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema