Tècnics d'Adif i de Renfe han ratificat que han estat extrets de les caixes negres del tren sinistrat el dimecres 24 de juliol a Santiago de Compostel·la dades de tot el viatge i mitja hora de veu que ha estat transcrita.

Els tècnics, al costat de la comissió judicial han estat als jutjats compostelans treballant entre les 10.00 i les 15.00 hores, moment en què van sortir de les dependències de Fontiñas amb les caixes negres en un maletí groc.

Si bé els tècnics han declinat fer declaracions, únicament han assenyalat que les caixes se les han portat a on ha determinat el jutge, sense precisar el seu destí.

A més, han ratificat que en les caixes hi havia mitja hora de veu i dades de tot el viatge. També han comentat que s'ha parlat amb el fabricant dels dispositius per realitzar el bolcat i les còpies de la informació que contenen.

La mitja hora de veu extreta ja ha estat transcrita i tota la informació recollida ha estat posada a disposició del jutge del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Santiago, Luis Aláez.