31 de juliol de 2013
31.07.2013

Manning, culpable de filtrar documents a WikiLeaks però no d'ajudar l'enemic

31.07.2013 | 07:29

El soldat Bradley Manning va ser declarat culpable de violar la Llei d'Espionatge per filtrar documents classificats a WikiLeaks, però absolt del càrrec d'"ajuda a l'enemic", pel qual el Govern dels Estats Units havia demanat la cadena perpètua sense possibilitat de reducció de pena. Manning, que estava acusat en total de 22 càrrecs, va ser trobat culpable de violar la Llei d'Espionatge per filtrar dades de les guerres de l'Iraq i l'Afganistan, així com milers de cables diplomàtics publicats per WikiLeaks.
El soldat, de 25 anys i que ja s'havia declarat culpable de la meitat dels càrrecs, coneixerà la sentència en els propers dies, quan finalitzi la darrera fase del judici, en la qual es decidirà la pena que ha de complir i que començarà avui. Excloent l'ajuda a l'enemic, tots els altres càrrecs junts sumen una pena màxima de 154 anys de presó, encara que la jutgessa militar Denise Lind haurà de decidir en la fase de sentència.
El portal WikiLeaks va qualificar el dictamen contra el soldat Bradley Manning de radicalisme "perillós" en matèria de seguretat nacional per part de l'Administració de Barack Obama i suposa un precedent "molt seriòs".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema