La ministra de Foment, Ana Pastor, va sol·licitar la seva compareixença en una sessió extraordinària de la Comissió del mateix nom del Congrés dels Diputats per informar de les actuacions del departament que dirigeix relacionades amb l'accident ferroviari de Santiago de Compostel·la. També han sol·licitat comparèixer pel mateix motiu i a petició pròpia els presidents de les empreses dependents de Foment Renfe i Adif, Julio Gómez-Pomar i Gonzalo Ferre, respectivament.

El PSOE havia registrat al Congrés una petició de compareixença de la ministra de Foment i dels responsables de Renfe i d'Adif, aquestes dues també demanades per CiU. Així, el secretari de Ciutat i Política Municipal del PSOE, Gaspar Zarrías, va explicar que el seu partit vol "analitzar acuradament" la informació "que vingui del Govern". El portaveu de Foment de CiU, Pere Macías, considera convenient que els responsables d'Adif i Renfe ofereixin informació sobre els factors que van poder incidir en aquest tràgic accident.

La Xunta vol ser transparent

Paral·lelament, el vicepresident de la Xunta i conseller de Presidència, Alfonso Rueda, va sol·licitar comparèixer al parlament gallec per explicar com va funcionar l'operatiu autonòmic d'emergències davant l'accident ferroviari de dimecres passat.