El líder d'Al-Qaeda, Ayman al Zawahiri, va criticar els EUA pel seu tractament als presos al penal de la base de Guantánamo (Cuba) i va assegurar que farà tot el possible per alliberar-los, en una gravació d'àudio difosa en les darreres hores a internet.

"La vaga de fam dels nostres germans retinguts a Guantánamo ha revelat la cara repugnant i verdadera dels EUA. Nosaltres ens comprometem davant Déu a fer tot el possible per alliberar-los", va prometre en el vídeo el dirigent d'Al-Qaeda.

Al Zawahiri va assenyalar que entre les seves prioritats està la posada en llibertat d'Omar Abderrahman, implicat en l'atemptat contra el World Trade Center el 1993; Jaled Sheij Mohammad, presumpte cervell dels atacs terroristes de l'11 de setembre de 2001 a Nova York i Washington; i Afia al Sidiqi, condemnada als EUA també per càrrecs relacionats amb el terrorisme.

Al Zawahiri també va renovar la seva crida perquè "tot musulmà de qualsevol lloc faci tot el possible per aturar els crims dels EUA i els seus aliats a Palestina, Iraq, Afganistan, Mali i altres llocs".

A més, va retreure al president nord-americà, Barack Obama, l'ús d'avions no tripulats a l'Afganistan, Pakistan i el Iemen. "No tens la valentia de reconèixer la teva derrota i implantes amb els teus avions d'espionatge més odi i enemistat, cap als EUA i els seus aliats", va afirmar.

Per altra banda, va rebutjar el paper de l'Iran i del grup xiïta libanès Hezbol·là, aliats del règim de Damasc, a Síria. Al Zawahiri va acusar l'Iran de voler ampliar "la dominació xiïta" a la zona i va qualificar l'aixecament a Síria contra Bashar Al Assad de "revolució jihadista".