El Govern egipci va ordenar a la policia que adopti "les mesures necessàries" per posar fi a les protestes dels partidaris del deposat president Mohammad Mursi, en un pas més enllà en la seva pressió contra els islamistes. Després d'una setmana d'amenaces més o menys clares, les autoritats van justificar la seva resolució en el fet que les acampades de les places de Rabea al Adauiya i Al Nahda al Caire suposen "un perill per a la seguretat nacional i la pau social".

Reticents a claudicar, els dirigents islamistes van assegurar que seguiran atrinxerats a les esmentades places i van demanar a la comunitat internacional que eviti noves matances de manifestants.

Les forces de l'ordre portaran a terme una operació "gradual i respectant la llei", va informar un responsable del ministeri d'Interior, sense especificar quan s'efectuarà l'esmentada acció.

En aquest sentit, primer llançaran advertències, i si això no té efecte usaran gasos lacrimògens per dissoldre les acampades, podent recórrer al dret a defensar-se en cas de violència. La decisió es basa en "la gran autorització del poble en el tracte amb el terrorisme i la violència", va afirmar la ministra d'Informació, Dorreya Sharafedin, al final d'una reunió de l'Executiu.

Paral·lelament, el líder dels Germans Musulmans, Mohammad Badía, sobre el qual hi ha una ordre de detenció, serà jutjat per incitar la mort de manifestants davant de la seu de la confraria a finals de juny, segons va decidir la Fiscalia General d'Egipte.

Altres dirigents del grup islamista, Jairat al Shater i Mohammad Rashad Bayumi, que ja estan presos, també seran presentats al costat de Badía davant el Tribunal Penal del Caire pels mateixos càrrecs.