El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, es va entrevistar ahir amb el president palestí, Mahmud Abbas, per exposar-li les línies generals de l'acord marc que proposa a les parts com a base per a la solució del conflicte a l'Orient Mitjà.

Kerry va ser rebut a la capital administrativa de Cisjordània per un grup de manifestants oposats a la seva iniciativa. "Kerry covard, no hi ha lloc per a tu a Palestina" i "Marxa a casa" eren alguns dels eslògans amb els quals els manifestants van rebre al secretari d'Estat.

Uns 300 activistes del Front Democràtic d'Alliberament de Palestina van evocar lemes i eslògans de les protestes al Caire que van posar fi al Govern de Hosni Mubarak en 2011, així com altres contra els EUA, entre ells "els americans són enemics" del poble palestí.

De l'entrevista entre Kerry i Abbas no va transcendir informació, però de les declaracions de Abd-Rabbu, un dels líders palestins més moderats, al diari A l'Hayat, es desprèn el descontentament generalitzat a la cúpula política de Ramallah.

Abd-Rabbu, secretari general de l'OAP, va dir que l'acord marc ofert beneficiava a Israel perquè "restringeix la sobirania palestina en la terra palestina", aparent al·lusió a la possibilitat que Israel mantingui algun tipus de presència en la Vall del Jordà.