L'ampliació del Canal de Panamà s'enfronta a un conflicte contractual que probablement endarrerirà, novament, la posada en servei de l'obra, però que de cap manera vol dir que no conclourà. Aquest és el missatge de tranquil·litat enviat per l'administrador de l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP), Jorge Quijano, davant els dubtes sorgits al voltant del projecte després de l'anunci, aquesta setmana, que el consorci encarregat de les obres les suspendrà a partir del 20 de gener perquè no pot amb els "sobrecostos" xifrats en 1.625 milions de dòlars.

La ministra de Foment, Ana Pastor, viatjarà a Panamà a principis de la setmana que ve per ?reu?nir-se amb el president del país, Ricardo Martinelli, i mantenir trobades amb la resta de parts implicades en el conflicte del canal de Panamà per "ajudar i intervenir" en la recerca d'un acord. Segons van confirmar fonts del Ministeri de Foment, l'objectiu d'aquest viatge és "intervenir" perquè "es busqui una solució" al conflicte.

Pastor tindrà una trobada a nivell governamental amb Martinelli, tal com aquest havia anunciat després de mantenir una reu?nió "molt amistosa" a la seu del Govern panameny amb l'ambaixador d'Espanya a Panamà, Jesús Silva, i amb l'encarregat de negocis de l'ambaixada italiana, Massimo Tudini, per abordar el conflicte. A més, la ministra de Foment es reunirà amb les parts implicades en el conflicte, és a dir, amb representants de l'Autoritat del Canal de Panamà i del consorci encarregat de l'ampliació d'aquest, inclosa Sacyr.