L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps declararà com a testimoni del cas Nóos el proper 1 de febrer a les onze del matí, segons un acte emès pel jutge instructor, José Castro. Camps, que haurà de testificar en presència de la secretària del Jutjat Número 3 de Palma, haurà de respondre a les preguntes que plantegi el jutge, així com les que han formulat la Fiscalia Anticorrupció i el sindicat Manos Limpias, personat en el procés.

El jutge, que no li va poder prendre declaració el passat 16 de novembre als jutjats de València perquè no va ser localitzat, plantejarà per escrit a Camps qüestions relatives al seu coneixement i participació en els contractes que va subscriure amb institucions públiques valencianes l'institut Nóos, l'entitat d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres investigada per presumpta corrupció.

A més de la secretària del seu jutjat, el jutge instructor permet la presència d'una altra persona, "no professional del Dret", si l'expresident valencià no desitja escriure personalment les respostes i necessita que algú ho faci.

El jutge Castro va fixar les condicions de la declaració de l'exlíder del PP valencià en una providència emesa el passat 19 de novembre en la qual va acceptar les preguntes que li van presentar la Fiscalia Anticorrupció i Manos Limpias, i va avançar que a partir de les respostes de Camps es requerirà a les acusacions perquè puguin plantejar "repreguntes".

La declaració es realitzarà, en principi, en un despatx del Consell Jurídic Consultiu valencià o en una altra dependència oficial que assenyali prèviament el testimoni, qui no podrà comunicar-se ni rebre assessorament de terceres persones. El jutge va citar també a declarar en qualitat de testimonis onze persones més.