Segona nit d'aldarulls a Burgos contra la reforma d'un carrer del barri de Gamonal. La manifestació va acabar amb contenidors cremats, destrosses d'aparadors i mobiliari urbà malmès, per la qual cosa la policia va detenir una vintena de persones.

Fonts de la Policia van explicar que part dels detinguts són menors d'edat i que més de la meitat dels ferits són manifestants .

Els nous incidents d'ahir a la nit al barri de Gamonal van començar al final d'una manifestació que havia estat pacífica, en la qual més de mil persones havien marxat fins a una comissaria de Policia per demanar la llibertat dels 17 detinguts en els disturbis de la nit de divendres a dissabte.

Fonts municipals van apuntar que els dany són més grans que els de la primera nit.

Els veïns del barri de Gamonal protesten per unes obres que han de convertir una avinguda en un bulevard. Consideren que no és el moment de fer una despesa tan elevada i que les obres perjudicaran els seus negocis a més de privatitzar l'aparcament al carrer que haurà de ser en un aparcament soterrat. Tot i les protestes, l'alcalde de Burgos, Javier Lacalle (PP), va assegurar que "les obres no es paralitzaran".

En la seva primera compareixença davant els mitjans de comunicació des que van començar els incidents, l'alcalde va declarar que "no es pot permetre que una minoria de violents doblegui la voluntat democràtica".

Lacalle va recordar que la remodelació del carrer anava tant al programa electoral del PP com en el del PSOE, que en les últimes eleccions locals van sumar prop del 80 per cent dels vots a Burgos. Lacalle va reconèixer haver sentit vergonya per "uns fets vandàlics que no representen ni a Burgos i als burgalesos".

Fonts de l'Ajuntament van informar que encara no saben quin valor tenen els danys.