Els advocats defensors de la Infanta estan convençuts que en aquests moments, llevat que cometi un greu error en la seva declaració, és pràcticament impossible que en un futur ella s'assegui a la banqueta dels acusats per respondre per un delicte fiscal i un altre de blanqueig de dinera.

Fonts properes al cas van assegurar que els assessors legals prepararan amb cura la declaració que es realitzarà el proper dia 8 de febrer al jutjat de Palma. A diferència d'altres imputats, els lletrats compten amb l'avantatge que es coneixen pràcticament tots els temes sobre els quals se centrarà l'interrogatori a la duquessa de Palma i estan preparant una resposta per a cada pregunta que formuli el jutge. Estan convençuts que la Infanta serà prou clara i precisa en les seves respostes i que aconseguirà esvair tots els dubtes que en aquests moments té el magistrat.

No està previst, en principi, que la duquessa de Palma utilitzi el dret que l'assisteix a guardar silenci, però no està disposada a contestar cap pregunta que pugui perjudicar el seu marit, que apareix com el principal acusat de la trama Nóos. Cristina de Borbó assumirà que va ser ella qui va realitzar les compres personals amb la targeta de crèdit que es carregava al compte d'Aizoon. Ni tan sols s'ha plantejat que pugui negar aquestes compres, perquè existeixen informes policials que acrediten que va ser ella qui va abonar aquestes operacions amb la targeta de crèdit.

Però que reconegui que va fer les compres no suposarà que accepti que coneixia l'origen il·lícit dels diners, sinó tot el contrari. La Infanta defensarà que aquests diners corresponien als ingressos pel sou que cobrava el seu marit per la seva intervenció en el consell d'administració de diverses empreses privades i que desconeixia que s'estava cometent un delicte fiscal en el mètode de tributació utilitzat per declarar aquests ingressos. També dirà que mai va dubtar de la legalitat dels diners que el seu marit va guanyar amb els negocis que va mantenir amb l'Administració, ja que creia que totes aquestes operacions havien estat fiscalitzades.