El secretari britànic d'Exteriors, David Lidington, va assegurar que Escòcia necessitarà el suport unànime de la UE si vol ingressar al bloc després d'una eventual independència, quelcom que veu difícil per la cautela d'alguns països amb els "moviments secessionistes". "Els ministres d'altres països han estat curosos en el respecte a la decisió democràtica que el poble d'Escòcia adoptarà sobre si deixa el Regne Unit o es queda, però hem tingut molt clares les declaracions del president del Govern d'Espanya, entre d'altres, que la posició legal és que si Escòcia decideix sortir del Regne Unit, surt de la UE al mateix temps", va afirmar.

Lidington va parlar amb mitjans escocesos, un dia abans que el ministre d'Exteriors, William Hague, presenti a Glasgow un informe del Govern de Londres sobre les conseqüències de la independència d'Escòcia, en concret la seva situació dins de la UE.

Lidington, responsable per a Europa, va assenyalar que està clar que, si triomfa el "sí" en el referèndum sobre la independència convocat per al 18 de setembre, Escòcia hauria de negociar de nou el seu ingrés a la UE i altres organismes internacionals. "Sortirà de l'ONU i de l'OTAN, i totes aquestes negociacions hauran de ser negociades de zero", va puntualitzar.

Segons la seva opinió, alguns països comunitaris tenen les seves inquietuds sobre el que pot passar a Escòcia, ja que ells compten amb els seus propis moviments separatistes. "El que puc dir és que la gent a Europa també tindrà les seves pròpies preocupacions democràtiques. Mirem alguns exemples. Hi haurà alguns països que tenen moviments secessionistes que els fan cautelosos a donar llum verd", va explicar.