La Policia Nacional va detenir ahir a la nit diverses persones i va confiscar dues ampolles de gasolina amb substància adherent preparades per a la crema de contenidors en nous incidents als voltants de la Puerta del Sol. A l'hora de tancar aquesta edició s'estaven produint enfrontaments al centre de la capital després d'una concentració en suport als veïns del barri de Gamonal (Burgos) a la qual van assistir diversos centenars de persones que van reclamat també la llibertat dels detinguts després de la concentració de dimecres per la mateixa causa. Una jove va resultar ferida en rebre un cop al cap en un incident amb la policia.

Paral·lelament, el bomber de l'Ajuntament de Madrid i nou dels manifestants que van ser arrestats dimecres durant els incidents van ser posats en llibertat amb càrrecs. Els nou manifestants s'enfronten a la presumpta comissió dels delictes de desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat, mentre que el bomber haurà de respondre per un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat.

Més d'un centenar de bombers de la Comunitat de Madrid es van concentrar a les portes dels jutjats des de les cinc de la tarda per mostrar el seu suport al seu company detingut -que té antecedents per enfrontar-se amb la policia- i al qual van rebre amb mostres d'afecte i aplaudiments.

Finalment, el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, va reclamar la "condemna expressa" de tots davant l'exercici de la violència en qualsevol protesta ciutadana, ja que aquest tipus d'actituds són la "línia vermella" que ningú pot traspassar.