L'ambaixador francès a Espanya, Jérôem Bonnafont, va rebutjar que el Govern del seu país decideixi excarcerar presos etarres o faci canvis en la política penitenciària si ETA es dissol. En un esmorzar informatiu, va destacar que els presos de la banda empresonats a França han estat condemnats segons la legislació francesa, mentre que els reus a Espanya depenen de la llei espanyola.

A la pregunta de si França acceptaria excarcerar etarres o introduir canvis en la política penitenciària si ETA decideix dissoldre's, va respondre que al seu país "hi ha una llei que descriu molt bé el que cal fer amb els presos". "I és el jutge", va afegir, el que decideix "on" complirà condemna un pres. "No és l'Administració, no és el Govern. És el jutge", va destacar el representant diplomàtic, que va indicar que "no es poden fer casos particulars per a uns o altres".

Per part seva, UPyD ha registrat una proposició no de Llei en la qual demana al Govern que els presos etarres no rebin beneficis penitenciaris si no compleixen amb els requisits legals com desvincular-se de la banda terrorista, demanar perdó a les víctimes i col·laborar amb la Justícia.