El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va proposar al Comitè Federal que les primàries per elegir els caps de llista municipals i autonòmics se celebrin el setembre i que les primàries obertes per elegir el candidat de les generals siguin a finals de novembre. Rubalcaba va afirmar que la seva proposta és que el PSOE comenci el procés de les primàries obertes per elegir el candidat a la presidència del Govern a partir d'octubre, "en un procés que haurà de culminar al llarg del mes de novembre, preferentment a final de novembre".

Paral·lelament, el líder del PSOE va assenyalar que Espanya "es juga" en bona mesura la seva recuperació econòmica en les properes eleccions europees: "o sortim de la crisi amb Europa o ens costarà molt sortir-ne", va advertir. També va posar èmfasi en el fet que les europees de maig seran la primera vegada que els ciutadans "poden dir no a Rajoy i parar-li els peus, perquè en democràcia l'únic que val per a un govern són els vots".

Per part seva, l'exministra socialista Carme Chacón va fer una crida als ciutadans a "participar massivament" per trobar "la persona més competent" per ser el candidat socialista en les properes eleccions generals, però segueix sense revelar si es presentarà.

Segons el parer de Chacón, el Govern del PP "no només no ha solucionat ni un sol dels problemes que té Espanya, sinó que n'ha sumat altres de nous", i es va referir, en concret, a l'avantprojecte de llei de l'avortament.

En aquest sentit, la presidenta andalusa, Susana Díaz, va demanar als seus companys del Comitè Federal que "se centrin" a treballar perquè les eleccions europees de maig signifiquin el començament d'una "onada de canvi" polític a Espanya. La presidenta andalusa va demanar que "cadascú s'ocupi del que cadascú té entre mans" i va dir que per a això cal "estar al carrer, prop dels problemes de la gent".

Finalment, el Comitè Federal del PSOE va aprovar l'entrada a la Comissió Executiva del dirigent del PSC i diputat autonòmic Miquel Iceta, en substitució de José Zaragoza, que la va abandonar el setembre passat arran de l'escàndol pel suposat espionatge polític.