El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, va afirmar ahir sobre les primàries en els partits polítics que "l'important és el programa i el projecte polític, independentment de les cares" dels que vagin a defensar-lo.

Lara, abans d'intervenir a Leganés en un acte públic del seu partit, va respondre així al ser preguntat per la decisió del PSOE de convocar al novembre les primàries obertes a les eleccions generals.

Després de recordar que la seva formació política fa un procés participat de les seves bases, va destacar que l'important és el programa i el projecte polític a defensar, independentment de les cares de les persones que el defensaran.

En aquest sentit Cayo Lara va dir que no es pot fer "un simplisme dient que els que fan primàries són els guais i els que no són retrògrads i carques".

Pel que fa a la polèmica sobre els tres diputats díscols del PSC, el coordinador federal d'Izquierda Unida va afirmar que "els diputats de qualsevol grup polític de qualsevol Parlament o força ens devem al programa electoral i cal tenir lleialtat als programes".