El Tribunal de Comptes investiga un "possible descobert" produït en diverses subvencions concedides per l'Ajuntament de Burgos al Consell de Barri de Gamonal per un total de 19.320 euros. En concret, la investigació se centra en l'Associació d'Associacions Unitat de Gamonal. Les subvencions van ser destinades a la celebració de les Festes de les Candeles durant els exercicis de 2008, 2009 i 2010.

Així mateix, també hi ha sospites sobre les ajudes atorgades per a la celebració de les Festes del Barri Joan XXIII el 2010 i sobre altres ajudes al propi Consell del Barri de Gamonal. El possible descobert en els fons públics queda xifrat pel Tribunal de Comptes en 19.320 euros, "conseqüència de les irregularitats detectades en la justificació de les subvencions concedides per l'Ajuntament de Burgos".

Per altra banda, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va retreure al PSOE que defensi els "vàndals, radicals i antisistema" que van causar danys materials i van agredir policies en els incidents registrats durant les protestes. "Em preocupa que el PSOE es posi del costat d'aquests radicals", va afegir.