L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, va assegurar que el seu marit, l'expresident del Govern i president d'honor del PP José María Aznar, no podrà estar en la convenció que el seu partit celebrarà a partir d'avui a Valladolid perquè no ha pogut canviar la seva agenda. "Passa una gran part del seu temps fora i no li ha estat possible canviar una agenda que tenia prevista en aquests darrers dies", va explicar l'alcaldessa.

Botella, que sí acudirà a l'obertura i a la clausura de la convenció popular com a membre del Comitè Executiu Nacional, va negar que la successió de notícies respecte la sortida d'alguns membres del partit per crear-ne un altre, la renúncia de Jaime Mayor Oreja a encapçalar de nou la llista del PP al Parlament Europeu o la no presència d'Aznar a Valladolid signifiquin que existeixi "una ruptura en el partit".

En aquesta mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, va afirmar en relació amb les suposades dissensions sorgides en el seu partit que aquesta formació té "marcades a foc" la unitat i cohesió internes.

"Si una persona està en desacord i prefereix participar en una altra opció política, jo ho he de respectar, però no vull participar en una cerimònia de crítiques o discussions", va afirmar Alonso.

Tampoc va voler opinar sobre les recents crítiques de l'expresidenta del PP basc, María San Gil, a l'estratègia terrorista actual del PP i va reiterar que no parlarà sobre aquests assumptes i "menys" referits a persones amb les quals ha compartit "tant".

En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, Soraya Saenz de Santamaría, va transmetre el suport de l'Executiu de Mariano Rajoy i "el de molts" companys del PP de tot Espanya al projecte polític d'Arantza Quiroga, presidenta dels populars bascos.

En tot cas, el Partit Popular celebra a Valladolid des d'avui fins a diumenge la seva convenció nacional, una cita en la qual buscarà rearmar-se després d'una setmana de commoció interna. Els populars volen que aquesta convenció sigui el tret de sortida cap a les eleccions al Parlament Europeu, amb un missatge centrat en l'inici de la recuperació econòmica, la posada en valor de les reformes del Govern i una defensa de la unitat d'Espanya davant del desafiament sobiranista català.