Raffaele Sollecito, exparella d'Amanda Knox i declarat dijous, juntament amb la jove nord-americana, culpable de l'homicidi de la britànica Meredith Kercher a Perusa el 2007, va ser retingut per la policia italiana en un hotel a la província d'Udine, propera a la frontera amb Àustria, on li va ser retirat el passaport. La retirada del passaport és una mesura cautelar després de la condemna a 25 anys de presó i la prohibició d'abandonar el país.

Per part seva, Knox va afirmar que lluitarà "fins al final" per demostrar la seva innocència, després de la seva condemna a 28 anys. "Lluitaré fins al final. No està bé i no és just", va reiterar la jove nord-americana en una entrevista al programa Good Morning America, durant la qual li va tremolar la veu i va haver d'esforçar-se per mantenir la calma.

La notícia de la condemna "em va colpejar com un tren", va confessar la jove. "No esperava que això succeís. Esperava molt més de la justícia italiana. Ells em van trobar innocent abans", va afegir. Knox, que resideix a Seattle, a l'oest dels EUA, també va reiterar que "mai" tornarà "voluntàriament" a Itàlia, on ja va passar quatre anys a la presó per l'assassinat de Kercher abans de ser absolta el 2011.

Finalment, la família de Meredith Kercher va valorar la sentència dictada contra Knox i Sollecito com "un pas endavant", però no com "la paraula final" i, malgrat les condemnes, va indicar que no viuen un moment de felicitat. Els germans de Meredith, Stephanie i Lyle, van mostrar el seu neguit per la possibilitat d'un nou recurs contra la condemna i van afirmar que es neguen a establir contacte amb Amanda Knox, que els ho havia demanat a través d'una carta.