Quatre dels cinc senadors del PP balear van trencar la disciplina de vot del seu grup en donar suport a una moció conseqüència d'interpel·lació del PSOE que instava el Govern a suspendre les prospeccions petrolíferes al Mar Mediterrani i a modificar l'actual llei d'hidrocarburs.

José Sala, Lorenzo Bosch, Margarita Durán i María Antonia Grau van decidir donar suport a la moció socialista després de no prosperar les negociacions mantingudes entre populars i socialistes durant quatre hores per intentar aprovar un text conjunt dirigit a suspendre els sondejos.

El president balear, José Ramón Bauzá, va destacar la "coherència" del PP a l'illa en la polèmica sobre les prospeccions i va revelar que va ordenar als cinc senadors del seu partit que votessin a favor de la iniciativa del PSOE. Dels cinc, la senadora per Menorca Juana Francisca Pons va votar en contra de la proposta socialista, fet pel qual Bauzá va assenyalar que haurà d'explicar als ciutadans el sentit del seu vot. Finalment, la iniciativa del senador socialista Francesc Antich no va sortir endavant pels vots contraris de la majoria del PP al Senat.