L'Audiència Nacional ha condemnat a 8 anys de presó Mudhar Hussein Al Malaki, conegut com el "bibliotecari" d'Al-Qaeda, per formar part d'aquest grup terrorista "com a membre destacat de l'aparell de propaganda de la xarxa Ansar Al Mujahideen (RAAM)" i fer la jihad "mitjançant la paraula".

En la seva sentència, de 66 folis, la secció quarta de la sala penal detalla que l'acusat, d'origen jordà i que va ser detingut a València el mes de març del 2012, practicava la jihad difonent a través d'Internet material d'exaltació del terrorisme jihaddista i manuals "que contribueixen directament a la formació i entrenament terrorista".

Per als magistrats, aquesta conducta el "situa al mateix nivell d'intensitat i implicació que la que exerceixen els militants també jihaddistes que passen a l'acció" a zones de conflicte.

Al Malaki estava dedicat a temps complet a difondre la jihad a Internet i treballava a casa seva entre 8 i 16 hores diàries per a la captació i adoctrinament d'islamistes radicals. Va rebre el sobrenom de "bibliotecari d'Al-Qaeda" perquè entre els productes que gestionava i difonia hi havia els manuals d'entrenament terrorista.