Catalunya ja no pertany a Espanya. Això ha de creure la cadena alemanya RTL, que hauria il·lustrat una informació sobre el contagi de l'Ebola a Espanya amb una infografia en què apareix un mapa sense la comunitat catalana.

A la infografia apareix a més el que sembla ser el gos de Teresa Romero, 'Excalibur', que va ser sacrificat per precaució, una imatge del virus i una altra del sèrum experimental contra l'Ebola.

A les xarxes socials la imatge s'ha estès com la pólvora i han sorgit un munt de cometaris, des dels quals es mostren indignats amb la RTL fins als que asseguren que es tracta d'un muntatge.

Precisament, l'Agència de Salut Pública de la Generalitat ha creat un Comitè d'Anàlisi i Seguiment del virus de l'ebola, que estarà presidit pel secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, i format per professionals i experts de tots els àmbits.

El grup es constituirà oficialment en una reunió que tindrà lloc a les 12 hores a la seu de l'Agència de Salut Pública a Barcelona, segons ha revelat Mateu durant la roda de premsa de presentació de la campanya de vacunació contra la grip.

L'objectiu de la iniciativa és "crear un canal de formació únic que mani missatges clars i unívocs als professionals sanitaris", especialment als de Primària, per saber com actuar en cas de sospita.