L'Hospital La Paz-Carlos III de Madrid ha registra aquest dijous tres nous ingressos de persones amb símptomes que han fet activar els protocols de seguretat per prevenir casos d'Ebola. Són un contacte de baix risc de l'auxiliar Teresa Romero, que ha superat el llindar dels 37,7 graus de febre, un nigerià que ha aterrat a Barajas amb tremolors a bord d'un Air France procedent de París, i un missioner de l'Ordre de San Juan de Dios, que ha estat ingressat a Tenerife amb febre i posteriorment traslladat a Madrid. Aquest últim està ingressarà en breu.

El comitè especial per a l'Ebola ha informat, de moment, dels dos primers casos. El portaveu dels seus científics, Fernando Simón, ha explicat que el contacte de baix risc de Teresa Romero ha presentat un quadre de febres que ha superat els 37,7 graus de febre que el Ministeri de Sanitat havia imposat com a llindar. Està sota observació i se li estan fent les proves. Els resultats es podrien donar a conèixer aquesta tarda o vespre.

Poc després de la compareixença a La Moncloa, el Ministeri de Sanitat ha confirmat l'activació del protocol de seguretat contra l'Ebola a l'Aeroport de Barajas. La causa, una persona nigeriana que presentava tremolors, tot i que no febre, i que ha forçat a aïllar l'aparell. Ha estat traslladat i ingressat al Carlos III de Madrid a mitja tarda.

Poc després s'ha donat a conèixer el cas d'un missioner a Sierra Leona que pertany a l'Ordre de San Juan de Dios, igual que els dos primers missioners que van ser repatriats, i que es trobava a Tenerife.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que es tracta d'una persona que feia temps que residia a Tenerife -no ha estat repatriat de Sierra Leona- i que en un primer terme ha ingressat a l'hospital d'aquest ordre amb febre. Posteriorment se l'ha traslladat a Madrid. Les persones que l'han atès a Tenerife passen a engrossir la llista de persones considerades de risc i, per tant, sotmeses a controls.