El president del Govern de Canàries, Paulino Rivero, va anunciar l'elaboració d'una macroenquesta per conèixer l'opinió de la societat canària sobre la posició de l'Executiu canari contra les prospeccions petrolíferes en aigües properes a l'Arxipèlag.

Rivero va informar a més que la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Canàries, a Santa Cruz de Tenerife, ha admès a tràmit un recurs del Govern canari contra la resolució del Ministeri d'Indústria que autoritza els sondejos a Repsol, en el qual demana que aquests se suspenguin de manera cautelar fins que es pronunciï sobre l'assumpte.

Aquesta suspensió que es reclama es basa en els riscos irreversibles que tenen les prospeccions per a les aigües canàries, va destacar el president.

Pel que fa a l'enquesta, Rivero va afirmar que constarà de 2.800 mostres i que no substitueix la consulta ciutadana que ha estat suspesa de manera cautelar aquesta setmana pel Tribunal Constitucional, després d'admetre el recurs que va presentar el Govern central contra la convocatòria.

La consulta es farà quan el TC l'avali, va indicar Rivero, que va afirmar que el seu Govern està "absolutament convençut de la seva legalitat", com així va ocórrer amb el recurs presentat per l'Executiu central contra la Llei Turística, que també va ser suspesa temporalment i va resultar ser legal. El president canari va indicar que s'ha encarregat a les dues universitats públiques canàries aquest macrosondeig, que comptarà amb una mostra àmplia per garantir-ne la fiabilitat.