La fiscalia general mexicana va confirmar que els 43 estudiants desapareguts el passat 26 de setembre a l'estat de Guerrero van ser assassinats per membres del grup criminal Guerreros Unidos, segons el testimoni de tres nous detinguts que es van declarar autors confessos del crim. El fiscal general, Jesús Murillo Karam, va realitzar l'anunci en una conferència de premsa en què va anunciar la detenció de Patricio Reyes, Jhonatan Osorio i Agustín García, els quals van dir haver assassinat els joves i cremat els seus cossos.

"No tinc cap dubte que hi va haver un homicidi massiu, què he de fer davant d'aquesta certesa? Identificar", va assenyalar el titular de la Procuradoria General de la República en presentar una reconstrucció dels fets que va incloure un vídeo amb imatges del lloc on van ser llançats els cossos.

Murillo va aclarir que en aquest espai, un abocador del municipi de Cocula, veí d'Iguala, "els van cremar i enterrar amb roba", després de ser detinguts per policies corruptes, lliurats al crim organitzat i assassinats per uns sicaris. Va detallar que abans de ser incinerats "alguns estaven morts i altres inconscients". El fiscal general va aclarir que la investigació continua oberta i se seguirà considerant els joves com a desapareguts fins que les restes siguin identificades.