El president d'Extremadura, José Antonio Monago, va anunciar ahir que demanarà al Senat la relació dels viatges que va fer quan era membre d'aquesta Cambra i que s'han "posat en qüestió", a més de prometre que els pagarà íntegres i tornarà "fins a l'últim cèntim" que van costar. Monago va fer aquest anunci durant la cloenda de les jornades sobre bones pràctiques de govern del PP que se celebren a Càceres, i ho va fer en presència del cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, que va tancar l'acte. Les seves paraules arribaven després que divendres s'hagués sabut que els anys 2009 i 2010, Monago va fer 32 viatges en classe business a les Canàries amb càrrec al Senat, suposadament per trobar-s'hi amb la seva xicota, Olga María Henao, empresària i militant del PP.

Ahir, després d'asseverar que el seu objectiu és "seguir lluitant" pel canvi i la transformació de la societat extremenya, José Antonio Monago va afegir: "Ho he fet sempre i ho seguiré fent en un futur". "Sóc una persona íntegra i no vull parar ni una centèsima de segon" en l'esmentat objectiu, va refermar Monago, la intervenció del qual va estar precedida per aplaudiments i crits de "president" per part dels assistents a la convenció del Partit Popular.

El cap de l'Executiu autonòmic i del PP regional va assegurar ser una persona honrada, "que estima Extremadura i als seus paisans", i amb la ferma decisió de continuar treballant per la seva terra i el benestar dels ciutadans. Després d'afirmar que ve "aguantant" des de fa temps "les reticències" dels que no volen canvis en la societat, Monago va assegurar que no acceptarà "xantatges". "Vull demanar les meves disculpes" a la societat extremenya, va exposar el president regional en relació amb la polèmica que s'ha obert al voltant dels seus viatges a les Canàries, si bé no s'hi va referir expressament. En aquest sentit, el polític popular va dir que si li pregunten on va estar cada dia de 2009 i 2010 asseguraria que va estar "viatjant i treballant com a parlamentari, una tasca que em va ser encarregada pel grup Popular al Senat". Segons ell, a causa dels molts desplaçaments que va fer per diferents comunitats autònomes com a senador durant aquests anys, va apuntar que li seria "molt difícil" atendre una "justificació" de cadascun dels seus moviments, els quals -segons va reiterar- sempre es van emmarcar en la seva activitat parlamentària.

José Antonio Monago va assegurar haver rebut aquests dies "infinitat de mostres d'afecte", la qual cosa li ha permès sentir el suport dels seus conciutadans i el respecte dels seus paisans.

Tot i això, va reconèixer que hi ha persones que dubten de la seva honradesa, però en política "sabem per què hi som i a què ens exposem -va dir".

Després d'agrair a Mariano Rajoy la seva presència en aquesta convenció, Monago, que compleix sis anys al capdavant del PP extremeny, va convocar militants i simpatitzants a seguir treballant i transformant la societat. "Ara més que mai val la pena seguir treballant per la nostra terra i pels nostres paisans", va afegir.