El líder de Podem, Pablo Iglesias, va alertar de la "descomposició d'un règim podrit", en al·lusió als darrers casos de corrupció i, en concret, a l'última operació de la Guàrdia Civil desenvolupada ahir contra una xarxa corrupta. En un missatge al seu compte de Twitter, Iglesias va escriure: "30 detinguts més per corrupció. Assistim a la descomposició d'un règim podrit i només la ciutadania pot reconstruir aquest país".

Per part seva, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assumir que un dèficit de la política i de la regulació existent ha permès la proliferació dels casos de corrupció, però es va mostrar convençut que la política i l'aplicació de la llei serà el que permeti superar aquesta xacra.

Catalá va defensar la política com la millor via per fer front a la corrupció en resposta a una interpel·lació del senador d'IU Jesús Enrique Iglesias, que va lamentar que, davant de la "gangrena" de la corrupció, a Espanya no s'ha demostrat encara totalment que "qui la fa, la paga".

El ministre va contrastar la conducta reprovable d'"uns centenars de polítics" implicats en casos de corrupció amb els milers de regidors, alcaldes, diputats i senadors que treballen honradament. "Un dèficit de la política, de la regulació, és el que ens ha portat fins aquí, i serà la política i l'aplicació de la llei, el que ens en tregui", va destacar Catalá, que va assegurar que, a Espanya, l'estat de Dret i la Justícia funcionen, i que qui s'ha lucrat entra a la presó.

Després de recordar que el Govern està seguint la norma de no concedir cap indult per aquests motius, va destacar que si algú en algun moment va pensar que podia instal·lar-se en la impunitat, avui no pot fer-ho.

Per a ell, no hi ha millor exemple d'això que l'operació Enredadera que es va conèixer ahir. "La Justícia actua, el Govern millora les lleis, les causes avancen i els tribunals jutgen i fan sentències", va voler destacar el ministre de Justícia.