L'epidèmia d'ebola a l'Àfrica Occidental ha arribat als 14.098 contagis, dels quals 5.160 han estat mortals, segons l'últim informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La transmissió es manté intensa a Guinea, Libèria i Sierra Leone i la incidència de casos segueix augmentat a aquest darrer país. "Hi ha algunes evidències que la incidència de casos ja no està creixent a Guinea i Libèria, però alguns increments elevats persisteixen a Sierra Leone", va afegir l'OMS.

Per països, l'informe recull 1.878 casos a Guinea, dels quals 1.142 han resultat mortals. A Libèria, es comptabilitzen 6.822 contagiats, dels quals 2.836 han mort. A Sierra Leone, s'han registrat 5.368 infectats, dels quals 1.169 han mort. L'OMS va reiterar en el seu últim informe que els casos d'infeccions i de decessos són en realitat molts més, ja que no tots es registren.

Ahir mateix, l'agència sanitària de les Nacions Unides va informar que Mali va anunciar la mort d'un infermer que havia donat positiu per ebola. Aquest segon focus de la malaltia a Mali no té cap relació amb la primera víctima, una nena de dos anys que havia viatjat al país des de la seva Guinea natal i va morir el 24 d'octubre després de desenvolupar la malaltia.

Segons les primeres investigacions, l'origen d'aquest segon focus d'ebola a Mali va ser un home de 70 anys resident a Guinea que, després de ser tractat al seu país, va ser admès a la clínica Pasteur de Bamako, on treballava l'infermer.

L'home patia d'insuficiència renal i d'això va morir el 27 d'octubre, sense que se li fessin proves per determinar si era portador del virus de l'ebola. Un amic que el va visitar a l'hospital també va morir posteriorment d'una malaltia sense diagnosticar, de manera que tots dos es consideren casos probables.