L'OTAN va denunciar que tropes russes han entrat novament a Ucraïna. Així ho va confirmar el comandant en cap de l'Aliança Atlàntica, el general nord-americà Philip Breedlove, durant unes declaracions realitzades a la capital búlgara, Sofia. Segons Breedlove, l'organització ha vist "columnes d'equips militars russos, de blindats russos, de sistemes de defensa antiaèria russos, d'artilleria russa, i de tropes de combat russes". En aquest sentit, l'OSCE (Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa) ha detectat els mateixos moviments.

El Ministeri de Defensa de Rússia va negar la presència militar russa a l'est d'Ucraïna denunciada per Breedlove. "En nombroses ocasions hem dit que darrere de la xerrameca de Brussel·les sobre la presumpta presència de les Forces Armades russes a Ucraïna no hi havia i no hi ha cap dada", va assenyalar el general Ígor Konashenkov, portaveu ministerial.

Mentrestant, Ucraïna es prepara per a una nova fase de la guerra amb les milícies prorusses durant el cru hivern, enmig de l'arribada de reforços per als rebels des de Rússia en forma de combois amb tropes i armament pesat. "Tenim coneixement de l'increment de les forces per part dels grups terroristes (rebels) i de la Federació Russa. Ens estem preparant per a accions militars", va explicar el ministre ucraïnès de Defensa, Stepan Poltorak, durant una reunió del Govern.

Poltorak va avançar que les forces governamentals desplegades a Donetsk i Lugansk han començat a reagrupar-se per prevenir els atacs dels insurgents, que dominen només un terç de les dues regions, però controlen un gran sector de la frontera russo-ucraïnesa. "Coneixem els llocs on es troben", va assegurar.