L'arquebisbe de Granada, Francisco Javier Martínez, va explicar ahir que viu amb un "profund dolor" la investigació sobre un possible cas d'abusos sexuals en la seva Arxidiòcesi i, sobre la possibilitat de presentar la seva renúncia, va dir que la seva vida està en mans de l'Església i del Sant Pare. Així es va expressar l'arquebisbe de Granada a la sortida de la reunió de l'Assemblea Plenària dels bisbes que se celebra a Madrid des de dilluns, i a la qual va acudir ahir per primera vegada després que es conegués la denúncia per abusos sexuals d'un jove que ha portat l'Arquebisbat a apartar de l'exercici a tres sacerdots.

La denúncia va ser interposada per la víctima el passat mes d'octubre davant la Fiscalia Superior d'Andalusia, després que el denunciant rebés a l'agost una trucada telefònica del papa Francesc, que li va demanar perdó en nom de l'Església després de llegir l'escrit, dirigit "directament" a ell, on li va relatar els fets.

En aquest sentit, l'arquebisbe de Granada va afirmar que, de confirmar-se els fets, es tractaria de "la ferida més gran" que podria patir "algú que estima l'Església". "Jo ho visc amb un dolor terrible", va assegurar. Tot i això, va recalcar que els fets s'estan investigant i que ara són les autoritats judicials i canòniques les que han de pronunciar-se sobre la veracitat de la denúncia presentada.

Francisco Javier Martínez va relatar també que va tenir coneixement dels fets a través d'una carta que li va enviar el denunciant en el mes d'agost explicant-li que s'havia dirigit a la Santa Seu per informar dels suposats abusos als quals havia estat sotmès. Després de rebre la missiva del jove, l'arquebisbe de Granada es va reunir amb ell durant més de dues hores i aquest li va demanar que no portés a terme cap actuació per no intervenir en les investigacions de la Justícia.