El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va negar ahir haver encarregat a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, popularment conegut com "el petit Nicolás", "cap acció o activitat, relacionada o no amb les funcions i missions d'aquest Centre" i va anunciar la possibilitat d'emprendre accions contra ell. El CNI va desmentir així en un comunicat les afirmacions que va fer Gómez Iglesias en les entrevistes concedides aquest cap de setmana en diversos mitjans de comunicació "sobre una suposada relació de col·laboració" que diu haver mantingut amb el CNI.

A més de desmentir aquestes afirmacions, el comunicat assenyalava que el director del CNI, Félix Sanz Roldán, es posa "a disposició dels òrgans de control que la llei estableix per a donar fe" de la inexistència de la relació amb "el petit Nicolás". També anunciava que els Serveis Jurídics del CNI han posat en coneixement de l'Advocacia General de l'Estat les declaracions públiques de Gómez Iglesias "per si poguessin ser constitutives de delicte, per tal que procedeixi en la forma que legalment correspongui". "Els homes i dones que, en silenci i en alguns casos amb risc per a les seves vides, serveixen a Espanya el CNI seguiran treballant per la seguretat i la llibertat de tots els espanyols amb la mateixa il·lusió i eficàcia de sempre", acabava el comunicat.

El CNI és la quarta institució que surt al pas de les declaracions de Gómez Iglesias, que ja han estat desmentides per la Vicepresidència del Govern, la Casa Reial i la Comunitat de Madrid. Francisco Nicolás Gómez va ser detingut a mitjans d'octubre passat a Madrid acusat de fer-se passar per membre del Govern i usar documentació falsa, i va ser posat en llibertat el 17 d'aquest mes.

Afirmacions de Nicolás

En aquest sentit, el jove va afirmar en una entrevista amb el diari El Mundo: "Em van convidar a la festa (la proclamació) de Felip VI, no em vaig colar". Preguntat pel president del Govern, Mariano Rajoy, Gómez va dir: "El conec des que tenia 14 anys, em deia Fran, jo era com el nen del PP, encara que ara no vull saber res d'aquest partit". També es va pronunciar sobre l'expresident del Govern José María Aznar: "A en José el conec perquè vaig començar a FAES, la nostra relació va acabar perquè li deia el que em semblava malament i no li agradava, el seu ego és enorme".