Paco Jémez, tècnic del Rayo Vallecano, va explicar ahir que a Carmen Martínez Ayuso, veïna de Vallecas de 85 anys i desnonada el divendres després de cinc dècades vivint a casa seva, li pagaran "un lloguer fins que arribi l'ajuda institucional" que ja s'està tramitant.

"Avui teníem moltes motivacions per les quals guanyar. A la Carmen l'ajudarem amb el que necessita, no crec que amb una victòria acabin els seus problemes", va dir Jémez, en roda de premsa, després de guanyar el Cèltic de Vigo (1-0).

El tècnic del Rayo va parlar sobre l'impacte que està tenint la decisió de l'equip madrileny d'ajudar la Carmen, que va ser desnonada el divendres per ajudar el seu fill, que havia sol·licitat 70.000 euros a un prestador particular, l'aval del qual era l'habitatge de la seva mare. "Nosaltres ho hem fet a nivell personal com a obra social per un problema d'un veí. No entraré a valorar el que puguin fer els altres. Ja sé que institucionalment se l'ajudarà. Porta el seu temps trobar un pis, acomodar-s'hi, però ja està en marxa", va comentar.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va demanar ahir a la Comunitat de Madrid que s'atorgui un habitatge social a la veïna de Vallecas. "Ens sembla molt bé la mesura del Rayo Vallecano i de les entitats que volen ajudar, però la responsabilitat és dels poders públics, [...] en deixar en la més absoluta indefensió aquesta dona tenint milers de cases buides", va denunciar Manuel San Pastor, l'advocat de la PAH.