Una nova denúncia sobre suposats abusos sexuals comesos per sacerdots a Granada va ser presentada ahir en un jutjat en funcions de guàrdia, tot i que encara no ha estat traslladada al Jutjat d'Instrucció número 4 d'aquesta ciutat, que és el que instrueix la causa que es troba sota secret de sumari, segons van informar fonts judicials. Aquestes mateixes fonts van assegurar que la denúncia va ser formulada per un testimoni dels suposats abusos sexuals i que hauria convertit la seva declaració testifical en una denúncia ampliant dades i noms. Ara serà el jutjat instructor qui, un cop la rebi, prengui la decisió d'incorporar el que aquest nou denunciant pugi aportar.

Proclamació d'innocència

D'altra banda, els tres sacerdots i el professor de Religió detinguts en el marc de la investigació judicial per suposats abusos sexuals a menors van proclamar ahir la seva innocència i van assegurar que lluitaran per demostrar-la durant la instrucció d'aquest cas, segons van informar ahir fonts del seu entorn. Això va ser el que, abans de les seves detencions el dilluns, van traslladar al seu entorn més proper els tres sacerdots i el professor, que continuaven ahir detinguts i incomunicats a la Prefectura Superior de Policia d'Andalusia Oriental a Granada. Les esmentades fonts van precisar que la principal preocupació d'aquests quatre detinguts es com afectarà la situació a les seves famílies, principalment a pares i germans. També haurien lamentat el dany irreparable que la denúncia per suposats abusos sexuals a menors pugui estar causant a l'Església Catòlica, especialment per la seva condició de religiosos.

Per la seva part, el jove de 24 anys que va motivar la investigació judicial va assegurar ahir a través d'una carta que va denunciar els suposats abusos sexuals que va patir sent menor per evitar que aquests es poguessin estar repetint amb altres possibles víctimes. En l'escrit el denunciant va recordar que va actuar "lliure i voluntàriament" i seguint els dictats de la seva pròpia consciència, com a batejat i membre de l'Església Catòlica. En la carta, el jove aclareix que aquests fets eren coneguts també per altres sacerdots i algun integrant més del mateix grup i que, amb la seva denúncia, no tenia ànim de causar "dany" a l'Església, a la qual "estima profundament". A més, a través del seu lletrat, la presumpte vícitma va explicar que té posada "tota la seva confiança" en les autoritats i en la Fiscalia, qui considera "l'eficaç impulsor" de la denúncia davant els tribunals. Confia així mateix que "resplendeixi la veritat" i es depurin les responsabilitats corresponents, de manera que també s'evitin a altres persones sofriments com els patits per ell i es pugui reparar el dany causat. Finalment, en l'escrit també agraeix públicament al Papa Francesc el seu "suport i afecte" i a l'Església espanyola la seva "voluntat decidida" de tallar "d'arrel" fets com els quals "per desgràcia" a ell li ha tocat viure.

Demanada d'Educació

En aquest sentit, la Delegació de la Conselleria d'Educació a Granada va urgir ahir a l'Arquebisbat d'aquesta localitat a que aparti de les aules al professor de Religió detingut pels suposats abusos sexuals comesos contra, almenys, un menor. En declaracions als periodistes, la delegada de la Conselleria, Ana Gámez, va dir que la detenció del professor, Sergio QM, ha "consternat i commocionat" al centre de Dúrcal on impartia l'assignatura de Religió fins la setmana passada. La responsable d'Educació va informar que el detingut va ser proposat el 2007 per l'Arquebisbat de Granada, del qual depèn la selecció del professorat de Religió, i que des de llavors havia passat per diversos centres de la província. Per això, va detallar que la Delegació d'Educació ha demanat a l'Arquebisbat que li retiri "la idoneïtat" per impartir classes, que permeti a la Junta contractar un altre professor i que "com a mesura cautelar" aquest arrestat no torni a incorporar-se a les aules en el cas que, una vegada que prestés declaració judicial, pogués quedar en llibertat.