L'Arquebisbat de Saragossa va confirmar ahir el pagament extraordinari de 60.000 euros nets a través de la nòmina de novembre al diaca Daniel Peruga, que va sol·licitar "per pròpia voluntat" mitjançant una instància adreçada al papa la pèrdua de l'estat clerical i la dispensa de l'obligació del celibat. Després que dimecres transcendís que l'arquebisbe de Saragossa Manuel Urueña no va renunciar al càrrec per motius de salut, sinó que va ser la Santa Seu la que el va obligar a això després de conèixer que havia pagat 60.000 euros a un diaca (més altres 45.000 euros a l'agència Tributària), l'Arquebisbat va enviar una nota de premsa en la qual confirmava el pagament al jove de 60.000 euros nets.

L'Arquebisbat, que no aclareix a la nota les raons per les quals se li van pagar aquests 60.000 euros, va insistir que el papa Francesc havia acceptat la renúncia de Manuel Urueña, al capdavant d'aquesta diòcesi, per motius de salut. A la nota, les mateixes fonts van explicar que aquest diaca va iniciar la seva vinculació amb l'arxidiòcesi de Saragossa durant el curs 2006-2007, en ser admès com a seminarista i que va sol·licitar la seva baixa a principis de novembre "per pròpia voluntat".

La investigació

Sobre l'existència d'una suposada relació d'assetjament entre el rector d'Épila, Miguel Ángel Barco, i el diaca, Daniel Peruga Martí, com publiquen els mitjans de comunicació, l'Arquebisbat de Saragossa va anunciar que havia iniciat les investigacions necessàries per a l'aclariment d'aquests supòsits fets i de la determinació de les possibles responsabilitats. En la nota, signada per l'administrador diocesà de l'arxidiòcesi de Saragossa, l'arquebisbat va dir que el rector havia presentat per iniciativa pròpia una denúncia davant l'autoritat civil corresponent. L'Arquebisbat va afirmar que compartia "el malestar que pugui produir-se en la comunitat diocesana".