L'agent de policia blanc Darren Wilson, a qui un jurat va decidir no imputar per la mort del jove negre Michael Brown a Ferguson, als Estats Units, va anunciar ahir en una carta la seva renúncia al càrrec, que serà efectiva "de manera immediata". El jurat que va analit?zar el cas va anunciar dilluns passat la seva decisió de no imputar Wilson, de 28 anys, per la mort de Brown, de 18 anys i tirotejat per l'agent el 9 d'agost després de robar una caixa de cigarrets en un supermercat de Ferguson, un suburbi de Sant Louis, a Missouri.

A la carta, divulgada per un dels seus advocats, Wilson explica que la seva renúncia com a oficial de policia de la localitat de Ferguson es produeix perquè no pot "permetre" que el fet de continuar amb el seu treball "pugui posar en risc" als residents i a altres agents de la ciutat. Després de conèixer la decisió del jurat, "esperava continuar amb el meu treball com a policia, però la seguretat d'altres agents i de la comunitat és molt important per a mi", argumenta en el document. "Per raons òbvies, volia esperar que el jurat prengués la seva decisió per fer oficial la meva decisió de renunciar", afegeix Wilson, qui busca que la seva sortida de la policia permeti als habitants de Ferguson "curar" les ferides obertes per la mort de Brown. Aquells fets van generar greus incidents, que s'han repetit ara per la no imputació de Wilson.

L'agent va decidir renunciar al seu lloc arran d'"amenaces creïbles" contra el departament de Policia local i altres oficials, segons va explicar ahir el seu advocat, Neil Bruntrager. L'exagent va presentar la seva renúncia "dos minuts després" que el cap de la Policia de Ferguson, Tom Jackson, li parlés d'aquestes amenaces.

El cap policial va pensar que si Wilson deixava el seu lloc "s'alleujarien aquestes amenaces", però en cap moment va pressionar a l'agent perquè dimitís, d'acord amb Bruntrager.