El fiscal Pedro Horrach ha fet una feina titànica en els seus gairebé 580 folis d'escrit d'acusació del cas Nóos, però el que més repercussió està tenint són els seus tot just 20 folis en descàrrec de la senyora Cristina. Horrach va exposar ahir una triple línia d'arguments a favor de la innocència de la germana del Rei, però no ho va fer per al jutge Castro, que té molt clar la improcedència d'aplicar la doctrina Botín a la Infanta.

Els raonaments d'anticorrupció semblen més aviat destinats a l'opinió pública i a la sala a la qual, per sort o desgràcia, toqui enjudiciar el cas Nóos, un mèrit i un marró, a parts iguals. El fiscal busseja en les suposades contradiccions i llacunes de la secció segona a l'hora de confirmar la imputació de la duquessa de Palma, però no ha d'oblidar que aigua passada no mou molí.

Les seves al·legacions són més pròpies de l'informe final de la històrica vista oral del cas Nóos o del primer dia de judici, dedicat a qüestions prèvies. Tot sembla indicar, tot i que en Dret no hi ha res segur fins que no es dicta l'última resolució, que la filla del rei Joan Carles estrenarà una sala de vistes especial de l'Audiència de Palma, atès que en les dependències habituals no hi cabran les 30 parts personades, ni els centenars de periodistes que atraurà l'esdeveniment.

Mentrestant, Manos Limpias, que també ha suat molt en qualificar el cas Nóos, viu els seus moments d'esplendor. Els seus arguments, es resumeixen en què la senyora Cristina sabia el que el seu marit cuinava a Aizoon.